T2 turbiini – analoginen portaattomalla säädöllä

Perinteisesti sivukanavamoottorein rakennetut turbiinit ovat erittäin painavia, hankalia liikuttaa, runsaasti energiaa kuluttavia sekä omaavat ongelman korkean virtapiikin osalta, sekä laitteissa joissa ei vastapainetta voida tarkastella myös ylilämpenemisongelmia. T2 muuttaa kaikki edellä mainitut seikat loistavien ainutlaastuisten patentoitujen innovaatioiden johdosta.

Laitteen paino on vain noin puolet perinteisiin vastaavan tehoisiin turbiinilaitteisiin verrattuna. Laitteen energiankulutus on perinteistä pienempi, ja laitteen portaattoman tehonsäädön johdosta voidaan kohteissa laitteen teho säätää aina optimaaliseksi, jolloin energiaa säästetään merkittävästi. Portaaton tehonsäätö poistaa myös laitekäynnistysten virtapiikkiongelman, ja laitteiden asennus sekä käynnistys ja käyttö ovat huomattavasti helpompaa. Laitteen fyysinen koko on myös perinteisiä turbiineja merkittävästi pienempi innovatiivisten moottoriratkaisujen johdosta, ilmanpaine- ja ilmamäärätehoja heikentämättä. Laite on tarkoitettu ammattikäyttöön jossa se tarjoaa entistä monipuolisemmat, ergonomisemmat ja energiataloudellisemmat käyttömahdollisuudet. Laitteen virtajohdossa oleva magneetti mahdollistaa virtajohdon helpon kiinnittämisen kuljetuksien ajaksi. Laitteen kantamista varten kantosivun yläreuna on valmistettu kumista, jolloin kantaminen on helppoa, eikä laite “hakkaa” jalkaa vasten.

T2 tarjoaa myös täysin uudenlaisen innovaation, jossa laite tarkkailee moottorinsa lämpötilaa, ja esimerkiksi kohteissa joissa vastapaine ilmakanavassa on liian korkea ja moottorilämpötila nousee, laskee laite automaattisesti moottorin kierrostehoja optimaaliselle tasolle. Toisin sanoen ongelmat laitteiden sammumisesta työmailla voidaan välttää, koska laite automaattisesti säätää tehojaan tasolle jossa se pystyy ilmaa liikuttamaan. Esimerkiksi erittäin märässä eristetilassa ilman liikkuminen kuivauksen alkuvaiheessa on usein heikkoa, ja vastapaine korkea. T2 voidaan kuitenkin käynnistää aina tarvittaessa täysiteholla, jolloin moottorilämpötilan noustessa laite automaattisesti laskee kierroslukuja, ja taas vastaavasti kuivauksen edetessä ja ilman alkeassa liikkua rakenteissa paremmin, laite automaattisesti myös nostaa kierroksia mahdollisuuksien mukaan aina täyskierroksille asti.

Lisätiedot

Ilmamäärä, m³/h

180 (portaaton säätö)

Paine, mbar

260

Äänitaso, dB(A)

48

Teho, W

750 (nimellis max. 1300)

Liitäntä, V/Hz

230/50

Paino, kg

15

Koko, mm (PxLxK)

440x295x300