L4 ES HP W adsorptiokuivain lauhduttimella

L4 kuivain on Corroventan ikonisen LKV mallin uudistunut manttelinperijä. Yhdistelmäkuivaimien pääasiallinen kuivaustapa on perinteisesti adsorptiotekniikka, jossa poikkeuksellisesti laitteen sisällä ilmasta erotettu vesihöyry ohjataan lauhduttimelle muuttaen kosteuden vedeksi. Näin adsorptiotekniikkaa voidaan käyttää melkeinpä missä tahansa, vaikka keskellä rakennusta ilman että erillistä vesihöyryletkua tarvitsee ohjata ulos. Yhdistelmäkuivaimien käyttö ja asentaminen on enemmän kuin helppoa.
Uuden sukupolven adsorptioyhdistelmäkuivain, Corroventa L4, on unelmakuivain lähes mihin tahansa kuivausprojektiin. Uudisrakentamisessa, ja etenkin isoissa kohteissa kuten sairaalat, koulut, isot liikekeskukset ym. on sen käyttöominaisuudet ylivertaiset, eikä useimmiten ”virheellisen” kondenssikuivaintekniikan käyttö veden tuottamiseksi ole pakollista. Nyt kuivaimeksi voidaan valita laitetyyppi, joka myös oikeasti kuivaa rakenteita, mutta tuottaa kosteuden vetenä poistovesipumpulle. Vahinkotyöhön L4 tuo kokonaan uuden helppouden. Muun muassa sadetulvatilanteisiin ym. muihin vaativiin kuivausolosuhteisiin, joissa vesihöyryletkujen käyttö on vaikeaa tai mahdotonta, on L4 ylivoimainen kuivain prosessien helppoon läpi viemiseen.

Uusi L4 malli tuo kokonaan uuden ulottuvuuden yhdistelmätekniikkaan
Corroventa L4 toimintasektori on 0 – +30 C joka tarkoittaa siis lähes +10 C lämpötilan keston nousua toimintasektorissa, aiempaan LKV malliin nähden. Tämä tuo massiivisen parannuksen laitteiden toimintakykyyn ja todelliseen kosteudenpoistoon kohteessa, kun vedentuottoa voidaan jatkaa huomattavasti aiempaa tekniikkaa pidemmälle.
Laitteen koko on aiempaa merkittävästi pienempi, ja myös paino kevyempi. Käsittely, kuljetus ja varastointi helpottuvat, ja laitteita voidaan varastoitaessa pinota myös päällekkäin.
Laite on saatavissa sekä analogisena mallina että digitaalisena ES-versiona. Karkeasti voidaan sanoa, että rakennusalan tarpeisiin analoginen malli on aina oikea valinta, ja ES-versio vahinkotyön vaativimpiin kohteisiin. Myös analogisissa malleissa on mahdollisuus käyttää laitepuhallinta täys- tai puoliteholla.
Kuivailman jako on toteutettu 2x100mm + 3x50mm ulostuloilla. Tämä laajentaa laitteen käyttömahdollisuuksia entisestään, ja L4 voidaankin yhdistää suoraan esimerkiksi turbiiniin, tai kuivailmaa jakaa useampaan huonetilaan kuivaustuloksen parantamiseksi.
Yhdistelmäkuivaimien eräänä haasteena on ollut laitekustannukset johtuen kahden tekniikan (adsorptio / lauhdutin) yhdistämisestä saman kuoren sisällä. L4 tuo myös tähän merkittävän parannuksen. Huolimatta parannelluista laiteominaisuuksista on yksikköhinnat noin -15-25% aiemmasta.

Lisätiedot

Kuivailmamäärä (täys-/puoliteho)

380/240 m3/h

Jäähdytysilmamäärä (täys-/puoliteho)

100/50 m3/h

Kapasiteetti +20C, Rh 60%

12 l/vrk

Max. kapasiteetti

23 l/vrk

Kuivailmaliitännät

2 x ø50mm + 2 x ø100mm

Toimintalämpötila

0 – +30 C

Äänitaso dB (A) 3m

50-58

Liitäntä

230V / 50 Hz

Liitäntäteho (täys-/puoliteho)

1300 / 750W

Paino

30 kg

Koko (PxLxK)

620x440x495mm