Strong DS2 H-luokan rakennusimuri

Strong DS2 luo kokonaan uudet laatu- ja työturvallisuuskriteerit rakennusimureille kansainvälisesti.

Strong DS2 on uuden sukupolven H-luokan rakennusimuri, joka on kehitetty 2 vuotisen kehitysprosessin aikana yhdessä kansainvälisen valmistajan, sekä kotimaisten konevuokraamoiden, rakennus- ja korjausrakennusliikkeiden sekä purku- ja asbestipurkuyhtiöiden kanssa.

Strong DS2 imuri imurointiominaisuuksiltaan ja toiminnaltaan perusimuri, jossa on keskitytty ensisijaisesti varmaan toimintaan, korkealaatuiseen suodatukseen, suuriin suodatinpinta-aloihin, erinomaiseen suodatinpuhdistukseen ja puhdistusmekanismiin sekä korkeaan imupainetehoon. Ei liian hienoja heikosti työmaaolosuhteita kestäviä digiominaisuuksia, vaan tehokas varma imuri työmaakäyttöön.

Strong DS2 on kuitenkin täysin muuta kuin aiemmat tekniikat. Laadun, työturvan ja käytön parantamiseksi sekä kustannusten minimoimiseksi laite tarjoaa:
Pikairrotettava giljotiini venttiili: Suodatinpuhdistuksen tekemiseksi imuletkua ei tarvitse irrottaa imuputkesta, työkoneesta tai imuriliitännästä, vaan sulkemalla giljotiini laite muodostaa vakuumin, jonka jälkeen kansiravistusvivulla saadaan pääsuodatin puhdistettua. Pikairrotus taas mahdollistaa, että venttiilin mahdollisesti jumittuessa se voidaan pikairrottaa, ja esimerkiksi huuhdella veden alla tai puhdistaa paineilmalla
– 2-virtakytkintä, molemmille moottoreille oma: Tämä ominaisuus ei ole ollut tarjolla ”skandinaavityyppisissä” H-luokan imureissa, joissa imumoottorit ja Hepa-putket on sijoitettu alas tankin ulkopuolelle omaksi yksikökseen. Tämän ominaisuuden johdosta laitteen käyttö monipuolistuu. Suuressa osassa työvaiheita maksimi-imuteho on suotavaa, mutta esimerkiksi joissakin käsihiontavaiheissa tai esimerkiksi pussipurkutyössä imutehon pudotus on mahdollista työn suorittamiseksi helpommin. Lisäksi mikäli toinen moottori, tai toinen kytkinosa vioittuu, voidaan työtä toistaiseksi jatkaa usein yhdellä moottorilla.
– Irrotettava moottoriyksikkö: Tämä ominaisuus on iso ja odotettu muutos, jolla esimerkiksi johto- tai moottoririkosta kärsinyt moottoriyksikkö saadaan nopeasti irrotettua laitteesta, ja vietyä helposti pienen kokonsa johdosta huoltoon ilman koko koneen kuljettamista, ja erillisiä isoja puhdistustoimia. Lisäksi parhaimmillaan vapaana olevasta muusta imurista voidaan vaihtaa moottoriyksikkö paikalleen, jolloin työvaihe voi jatkua ilman pitkiä logistiikka viiveitä, ja samalla esimerkiksi vuokraamot säästävät sekä logistiikkakuluissa, että keskeytyneiden vuokrapäivien minimoinnissa. Myös huoltojen suoritus on helppoa, kun pelkkä moottoriyksikkö voidaan nostaa esim. työtasolle ja huoltaa sekä nostella helposti.
– Markkinoiden tiivein moottorikotelo: imureinen perisynti, jossa moottorikotelon rakenne vuotaa ja kerryttää haittapölyjä moottorikoteloon on eliminoitu poikkeuksellisen tiiviillä runkorakenteella jossa moottoriputket on hitsattuna moottorikoteloon, ja lisäksi moottorikotelo rakennettu tiiviisti kokonaan teräksestä
– Moottorien poistoilman ohjaus: Moottorien poistoilma ei ohjaudu kohti Longopacia pölyttävästi, eikä pistemäisesti yhteen suuntaan taakse tai sivuille, vaan hajotetusti molemmin puolin sivulle. Perinteinen käynnistyksen yhteydessä tapahtuva ”pöläys” loistaa poissaolollaan.
– Pikahuoltoluukku moottoriyksikössä: Mikäli virtakytkimet, paine-eromittari tai sulake vaurioituu, on ne rakennettu erilliseen 3:lla ruuvilla kiinnitettyyn pikahuoltoluukkuun, jolloin moottoriyksikköä ei tarvitse erikseen irrottaa ja avata.
– Suuri imupaine: Imutehon korotukseen on käytetty erityistä huomiota, jossa kannesta moottoriputkille menevät letkut ovat perinteisiä suuremmat halkaisijaltaan, ja lisäksi moottorikotelossa imuilma ja moottorijäähdytysilmankierto eivät sekoitu, jolloin moottorin käämi ei lämpene aiemman kaltaisesti, ja laite ylläpitää imutehonsa paremmin. Imupaine on näin noin 10-15% suurempi kuin saman moottoritehon imureissa yleisesti, ja näin imuroitava jäte ei holvaudu helposti letkuihin, ja imurin suodatinpuhdistus toimii tehokkaammin.
-Moottorin jäähdytyssuodatus: Moottorin jäähdytysilmalle on ensi kertaa ”skandinaavityyppisessä” imurissa moottorijäähdytykselle oma imuroitavissa oleva karkeasuodatus. Suodatin on sijoitettu moottoriyksikön pohjaan noin 25cm irti lattiasta, jolloin se ei kerää pölyä lattiasta, mutta eliminoi kuitenkin suuremmat partikkelit tehokkaasti, ilman että ne kertyvät moottorikoteloon. Hienot pölyt kulkevat pääosin jäähdytysilmareitin läpi, ja näin haittapölyt (asbesti, kvartsi, mikrobit) eivät kerry laitteiden sisään kuten aiemmin. Näin huoltoturvallisuus ja komponenttien kesto paranee, mutta samalla esimerkiksi vuokrakoneiden aiemmista työmaista moottorikoteloihin kertyneet mahdolliset haittapölyt eivät siirry seuraavalle käyttäjälle. Sama koskee luonnollisesti myös omien laitteiden käyttöä niin rakennus- purku-, asbesti- ja vahinkotyötä.
– Hyvä ergonomia: Laite on ergonomialtaan erinomainen. Se on melko keskitetty painopisteeltään, mutta kuitenkin niin että laite ”tilttaa” helpohkosti työntökahvasta yhdelläkin kädellä. Ergonomian parantamiseksi, ja esim. letkujen ja johtojen yli mentäessä laitteen kevittämiseksi, on takarenkaiden välissä jalkatukiakseli, jota hyödyntämällä liikuttaminen on aiempaa helpompaa. Longopac levyn etureunassa on myös erillinen nostokahva-aukko, joka helpottaa laitteen nostoissa.
– Muita parannuksia/ominaisuuksia: Teräksinen Longopac kaukalo jossa oma tiiviste. Ei erillistä omanlaistaan liitintä imuriliitäntään, vaan perinteinen d.50mm sileä/kierre liitin käy molempiin päihin. Koukku virtajohdolle. Imuputken pidike rungossa. Longopac nippusiteille oma säilytyspaikka, jossa myös laitteen mukana tuleva katkaisuveitsi. Korkealaatuinen alumiinisuulake. Pääsuodattimelle syvä hahlo, jolloin sitä ei voi asentaa huonosti/epätiiviisti paikalleen. Pitkä virtajohto 10m. Tarranauhakiinnitys imuletkulle, jolloin letku, putki, suulake kulkevat aina yhdessä laitteen kanssa. Laite kokonaan Eurooppalaisesta teräksestä, ja Euroopassa valmistetuin suodattimin.

 

Tai ota yhteyttä:
010 231 4320 info@strong.fi

Lisätiedot

Imuriluokka

H-luokka

Liitäntä, V-Hz

230/50 ¨1

Teho, kW

2 x 1,05 (2,1)

Paine, mbar

200

Max ilmamäärä, m³h

320

Todellinen ilmamäärä m3/h

280 (Bellmouth-mittaus)

Letkuliitäntä, ømm

50

Standardi siivoussarja ja letku, mm

50mm/5m antistat.

Pölynkeräys

Longopac

Äänitaso, dB(A)

74

Koko, mm

615x757x1307 (k)

Paino, kg

53

Hyväksynnät/sertifikaatit

CE, LMH, UL/CSA,yhteensopiva(moottorit), H-luokka

PÄÄSUODATIN

OMINAISUUDET

Pinta-ala, halkaisija, cm²/mm

15000

Media / luokka

M

Puhdistusjärjestelmä

Dustop – paineisku (manuaalinen)

MIKROSUODATIN

OMINAISUUDET

Suodatinpinta-ala, cm²

2 x 9000

Suodatusluokka

HEPA H13

JÄÄHDYTYSSUODATUS

OMINAISUUDET

Suodatinluokka/tyyppi

G4 / imuroitavissa